Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@22:12:46 GMT

نیاز به حماسه عاشورا

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۴۹۶۱۰

نیاز به حماسه عاشورا

پایگاه خبری جماران: ​حسین (ع) فرزند علی (ع) و فاطمه (س) ملقب به سید الشهدا، بنابر مشهور در سوم شعبان سال سوم یا چهارم هجری در مدینه به دنیا آمد.

حسین بن علی (ع) هفت سال در کنار جدش پیامبر خدا (ص) و مادرش فاطمه زهرا (س) و سی و هفت سال در کنار پدرش امیرمومنان علی (ع) زندگی کرد. ایشان بعد از شهادت پدر بزرگوارش ده سال همراه برادرش امام حسن مجتبی (ع) زیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از بزرگترین فضائل امام حسین (ع) حضور در کنار پیامبر (ص) در جریان مباهله با مسیحیان نجران و علاقه بی حد پیامبر به ایشان بود. چنانکه پیامبر (ص) حسن و حسین را سرور جوانان اهل بهشت لقب داد و فرمود: ان الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة؛ (بحار الانوار، ج37، ص39) و نیز فرمود: حسین منی و انا من حسین (همان، ج43، ص261)

امام خمینی در این باره می فرماید: پیغمبر هم فرمود که انا من حسین، یعنی دیانت را او نگه می دارد و این فداکاری، دیانت اسلام را نگه داشته است و ما باید نگهش داریم. (صحیفه امام، ج10، 120) به اعتقاد امام خمینی، در وجود حضرت سید الشهداء، عصاره وحی الهی نهفته است، از این رو می فرماید:

ناگهان شخصیت عظیمی که از عصاره وحی الهی تغذیه و در خاندان سید رسل محمد مصطفی، سید اولیا علی مرتضی، تربیت و در دامن صدیقه طاهره بزرگ شده بود، قیام کرد و با فداکاری بی نظیر و نهضت الهی خود، واقعه بزرگی را به وجود آورد. (همان، ج12، ص441)

آری امام حسین (ع) در دامن مطهر و پاکیزه پیامبر خدا (ص)، علی (ع) و فاطمه زهرا (س) رشد کرد و از سرچشمه عظیم و زندگی ساز مکتب اسلام و فضائل بلندمرتبه اخلاقی اسلام بهره برد. بدینسان امام خمینی، ایشان را تجسم توحید میداند که در کلام حضرت در دعای عرفه تجلی یافته است؛ اَیَکُونُ لِغَیْرِکَ مِنَ الظُّهُورِ ما لَیْسَ لَکَ (همان، ج19، ص 355)

از اینجاست که حضرت در روز عاشورا با همه مصیبتهایی که بر ایشان وارد می شود، اما چون برای خدا و برای بقای دین خداست، تحمل می کند و چهره ای برافروخته پیدا می کند. امام خمینی در این باره می فرماید:

در بعض روایات هست که حسین بن علی (ع) هرچه به ظهر عاشورا نزدیکتر میشد، افروخته تر میشد، رویش افروخته تر میشد برای اینکه میدید که جهاد در راه خداست و برای خداست، عزیزانی که از دست می دهد از دست نداده است، اینها ذخایری هستند برای عالم بقا. (همان، ج17، ص414)

به گفته مورخان سید الشهدا آزادمرد بود و تن به ذلت و زبونی و پستی نمی داد و مرگ سرخ را بر زندگی ننگین رذیلانه با دشمن ترجیح میداد. ایشان انسانی بخشنده، مردم دار و دارای عزت نفس بود و همچون اجدادش، به فرودستان و مسکینان و مستندان کمک می کرد و به یتیمان سر میزد و از آنان دلجوئی میکرد.

زندگی امام حسین (ع) به ویژه در دوران امامتش، همواره در جهت تلاش برای حفظ اسلام و احکام اسلام و نجات مسلمانان از زیر سلطه زر و زور و تزویر بود.

امام خمینی در این زمینه می فرماید:

سید الشهدا سلام الله علیه که همه عمرش را و همه زندگی اش را برای رفع منکر و جلوگیری از حکومت ظلم و جلوگیری از مفاسدی که حکومتها در دنیا ایجاد کردند، تمام عمرش را صرف این کرد و تمام زندگی اش را صرف این کرد که این حکومت، حکومت جور بسته بشود و از بین برود، معروف در کار باشد، منکرات از بین برود. (همان، ج21، ص2و3)

اینک پیروان حسین (ع) باید حسینی باشند و در برابر استبداد و ستم بایستند و به امام خود اقتدا کنند، چنانکه خمینی کبیر، چنین کرد و تمام زندگی خویش را وقف اسلام و مسلمین کرد. جامعه حسینی و عاشورایی، جامعه بدون ظلم و ستم و کجروی است. حسینیان امروز سزاوار است همچون حسینیان کربلا در کنار اباعبدالله (ع) ظلم ستیز باشند و در برابر بی عدالتی ها و نابرابری ها و چاپلوسی ها و بندگان زر و زور و تزویر بایستند. آنگاه که برای مظلومیت حسین بن علی (ع) برسر و سینه می زنند، نگاهی به عصر خویش و آنچه در جامعه به اصطلاح اسلامی و دینی می گذرد، داشته باشند.

حسین بن علی (ع) در دورانی به امامت رسید که معاویة بن ابی سفیان برخلاف عهدنامه خود با حسن بن علی (ع)، عمل کرد و به ظلم و ستم و کشتار دوستداران علی (ع) پرداخت و در حالی که بر مناطق بسیاری سلطه یافته بود، بر فعالیتهای ناروا و بدعتهای خود ادامه داد و احکام و حدود اسلامی را زیر پا گذاشت و در نهایت برخلاف تعهدی که داده بود فرزند خود، یزید را بر مسلمین حاکم کرد. یزید که انسان نالایق و پست بود، به فرماندار خود ولید بن عقبة در مدینه دستور داد از حسین بن علی (ع) بیعت بگیرد و حضرت را نیز تهدید به مرگ کردند.

امام حسین (ع) که بیعت خود با یزید را مساوی با از بین رفتن تمام اسلام و احکام اسلامی میدید، شبانه همراه با تعدادی از اهل بیت خود مدینه را ترک کرد و به سوی مکه روان گردید. در این میان، کوفیان بسیاری از امام دعوت کردند و وعده بیعت با حضرت را دادند. حضرت سفیر خود مسلم بن عقیل را به کوفه فرستاد ولکن مسلم در کوفه به شهادت رسید و مردمان آن دیار از ترس حکومت، همه به خانه های خود پناه بردند.

در این بین برخی از افراد نیز ناصحانه امام حسین (ع) را از رفتن منع می کردند و به نصیحت امام برای دوری از سیاست توصیه می نمودند. امام خمینی تصویری قابل توجه از این وضعیت ارائه داده است:

البته آن که از همه بارزتر و معروفتر است سید الشهدا سلام الله علیه است. اگر وضع تفکر سیدالشهداء سلام الله علیه مثل بعض مقدسین زمان خودش بود، آنها طرحشان این بود که بماند همان در جوار حضرت رسول سلام الله علیه و عبادت کند. اگر وضع تفکر مولا هم این طور بود، کربلایی پیش نمی آمد. (همان، ج212، ص521)

امام حسین (ع) تکلیف خویش را این میدانست که در برابر ظلم و ستم یزید و یزیدیان بایستند و شهادت عزیزانه را بر نشستن ذلیلانه ترجیح داد.

حضرت سید الشهداء (ع) مهمترین هدف خویش را از قیام دربرابر حکومت جور، امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح امت اسلامی و عمل به سیره جدش پیامبر خدا (ص) و پدرش امیر مومنان علی (ع) اعلام کرد.

زنده نگه داشتن عاشورا در هنگامه ای که دین به بازی گرفته شده و امت اسلامی در سراسر جهان در زیر سلطه اجانب گرفتار آمده اند و دین فروشان و دنیا داران حاکم شده اند، به این است که امت اسلامی و امت عاشورایی در برابر این ستمها ایستادگی کنند و عاشورایی دیگر برای اصلاح مسلمین برپا دارند، زیرا به تعبیر امام خمینی (ره):

عاشورا قیام عدالتخواهان، با عددی قلیل و ایمان و عشقی بزرگ، در مقابل ستمگران کاخ نشین و مستکبران غارتگر بود؛ و دستور آن است که این برنامه سرلوحه زندگی است در هر روز و در هر سرزمین.(همان)

اینک ماییم و نیاز به حسینی دیگر برای عاشورایی دیگر.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 امام حسین امام خمینی عاشورا سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 سلام الله علیه حسین بن علی سید الشهدا امام خمینی امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۹۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای عجیب قتل حسین به دست «ع» گدا

مردی که ساقی محل بوده و مشتری دائمی خود را به قتل رسانده بود، نه در بازجویی و نه در دادگاه اعتراف نکرد و منکر همه چیز شد، اما قضات رای به قصاص او دادند و با تایید این حکم در دیوان عالی، متهم در یک‌قدمی چوبه دار قرار گرفت.

به گزارش همشهری آنلاین، این ماجرای تلخ نیمه شب پانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ هنگامی در شهر مرزی سرخس آغاز شد که سرنشینان یک خودرو پیکر نیمه جان و خون‌آلود مردی را شبانه کنار در منزلی داخل یک کوچه انداختند و از محل گریختند.

لحظاتی بعد اهالی منزل که صدای برخورد شیئی با در حیاط را شنیده بودند، سراسیمه از خانه بیرون آمدند و با پیکر فردی به نام «حسین-س» روبه‌رو شدند که از سر و گوش وی خون می‌ریخت. آنها با دیدن وضعیت وخیم این مرد بلافاصله به وی آب نوشاندند و با امدادگران اورژانس تماس گرفتند.

زمان به کندی سپری می‌شد و بستگان و اطرافیان مرد مجروح دقایق سختی را با اضطراب و نگرانی می‌گذراندند تا اینکه خودروی اورژانس و نیرو‌های کلانتری از راه رسیدند و پیکر خون‌آلود را در حالی به بیمارستان لقمان حکیم انتقال دادند که مرد مجروح در پاسخ به این سوال اطرافیانش که چه کسی تو را به این روز انداخت، نام مرد معروف به «گدا و پسرش» را بر زبان راند و گفت:آن‌ها مرا با چوب زدند.

در حالی که تحقیقات گسترده نیرو‌های انتظامی با دستورات قضایی برای ریشه یابی این ماجرای تلخ و دستگیری مرد معروف به گدا که نام شناسنامه‌ای دیگری داشت، آغاز شده بود، اقدامات درمانی به دلیل کمبود برخی امکانات تخصصی در سرخس به نتیجه نرسید و حسین-س به بیمارستانی در مشهد منتقل شد، اما او بعد از حدود یک ماه که در کما به سر می‌برد، چشمانش را گشود و برای مراقبت‌های ویژه به منزل یکی از بستگانش در مشهد رفت، اما چند روز بعد جان سپرد و بدین ترتیب پرونده مذکور رنگ جنایت گرفت.

کنکاش‌های پلیس سرخس در این باره با دستگیری گدا در حالی وارد مرحله جدیدی شد که تحقیقات نشان داد او از توزیع‌کنندگان مواد مخدر است و حسین نیز در حالی برای خرید مواد مخدر نزد او رفته بود که فقط مشتی پول خرد (سکه) در دست داشت.

یکی از مطلعان در این باره به پلیس گفت: من صدای ریخته شدن سکه‌ها روی زمین را شنیدم که موجب درگیری لفظی بین مرد معتاد و ساقی محل شده بود. به همین خاطر هم یک اسکناس هزار تومانی به او دادم تا مواد مخدر را به مرد معتاد بدهد.

در حالی که پزشکی قانونی نیز علت مرگ حسین-س را خونریزی مغزی بر اثر ضربه اصابت جسم سخت تشخیص داده بود، متهم «ع-ز» (ساقی محل) هرگونه درگیری خود با مرد معتاد را انکار کرد و مدعی شد که او فقط ظهر روز حادثه برای خرید تریاک به منزل او مراجعه کرده است.

وی در ادامه اعترافات خود مدعی شد شب حادثه برای خرید میوه و دیگر مایحتاج زندگی بیرون از منزل بوده و ساعت ۲۳ به منزلش رفته است. بررسی‌های بیشتر نشان داد که ماجرای رها شدن پیکر خون‌آلود ساعت ۲۳:۴۵ به پلیس گزارش شده است.

با توجه به تحقیقات تکمیلی در دادسرای عمومی و انقلاب سرخس، این پرونده جنایی با کیفرخواست صادر شده به شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی ارسال شد و توسط قضات با تجربه مورد رسیدگی قرار گرفت. در جلسات محاکمه که به ریاست قاضی هادی دنیا دیده و مستشاری قاضی غلامرضا مصطفوی در مشهد برگزار شد، گدا و پسرش پای میز عدالت نشستند تا به همراه وکلای خود از اتهام قتل عمدی دفاع کنند.

با توجه به حساسیت این پرونده پیچیده جنایی که به کلافی سردرگم می‌ماند، واکاوی تخصصی از سطر به سطر اوراق آن آغاز شد. در نهایت قضات دادگاه سرنخ اصلی آن را در حالی به دست گرفتند که ساقی محل در برابر دلایل انکارناپذیر و استنادات دقیق دادگاه، حیرتزده به وکلا می‌نگریست تا شاید راه چاره‌ای بیابند.

در همین حال قاضی «دنیادیده» به محتویات پرونده و اظهارات شاهدان و مطلعان اشاره کرد که یکی از آنها گفته بود: وقتی ماجرای کتک‌کاری و ضرب و جرح «حسین-س» را شنیدم بلافاصله شبانه به منزل گدا (ع-ر) رفتم که خودروی او مقابل منزلش پارک بود. زمانی که دستم را روی کاپوت خودرو گذاشتم هنوز داغ بود که نشان می‌داد او دقایقی قبل از خودرو استفاده کرده است.

در همین حال یکی از شهود درباره ماجرای شب حادثه به قضات شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی گفت: آن شب من مشغول لحاف‌دوزی بودم که فردی با من تماس گرفت و از رها شدن پیکر حسین-س (یکی از بستگانم) خبر داد. وقتی به محل رسیدم آمبولانس اورژانس و پلیس ۱۱۰ هم آمده بودند. از حسین پرسیدم چه کسی تو را زد، او گفت: گدا و فرزندش مرا جای دیگری زدند و با خودرو به اینجا آوردند! من هم بلافاصله با شنیدن نام گدا به در منزل او رفتم که دیدم جلوی در منزلش خیس است، یعنی آب ریخته بودند. وقتی زنگ منزل را به صدا درآوردم، پسرش گفت پدرم خانه نیست، ولی ناگهان پدر او (ع-ز) از در پارکینگ بیرون آمد و با اخم به من گفت با چه کسی کار داری؟ گفتم من از بستگان حسین هستم. او اینجا آمده است؟ گدا در پاسخ گفت یک بار ظهر آمد و تریاک گرفت و یک بار هم نیم ساعت قبل اینجا آمد و بعد از خرید تریاک رفت.

درحالی که ساقی محل فروش مواد مخدر به مرد معتاد را تایید می‌کرد و او را از مشتریان خود می‌دانست، باز هم بر طبل انکار می‌کوبید و همچنان به تناقض‌گویی‌های خود با جملاتی مانند «کی گفته؟» ادامه می‌داد تا اینکه همه ماجرا را در آخرین دفاعیات خود منکر شد. اما قضات شعبه ششم دادگاه که با طمانینه و آرامش به اظهارات متهمان گوش می‌دادند، در نهایت پس از مشورت‌های قضایی رای خود را در این باره صادر کردند.

در این رای که به امضای قاضی هادی دنیادیده (رئیس شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی) رسیده، آمده است به نظر دادگاه حسین-س (مقتول) برای خرید مواد مخدر به متهم (ع-ز) مراجعه کرده که از مشتریان همیشگی او بوده ولی پولی به همراه نداشت. به همین خاطر و تحت تاثیر مواد مخدر برای متهم ایجاد مزاحمت کرده است تا جایی که متهم برای رهایی از مزاحمت‌های وی به قصد تنبیه او، نه به قصد قتل، با چوب به سر وی زده است و پس از مشاهده وخامت حال مرد مجروح و برای آنکه این موضوع دامنگیر وی نشود، او را با خودرو به در منزل یکی از بستگانش انتقال داده است تا آنها او را به بیمارستان برسانند و...

در ادامه این رای قاطع که به استدلال‌های دقیق و موشکافانه حقوقی و قضایی گره خورده به ضربه نوعا کشنده اشاره و تاکید شده است: «از آنجا که متهم قصد قتل نداشته، اما ضربه با چوب به سر نوعا کشنده تلقی می‌شود، بنابراین اتهام قتل عمدی وی منطبق بر موازین قانونی است...» به همین دلیل قضات دادگاه ع-ز (متهم) را به قصاص نفس محکوم کردند و رای به تبرئه فرزندش دادند چراکه دلایل کافی مبنی بر مشارکت وی در جنایت وجود نداشت.

با اعتراض متهم و وکلای مدافع به رای مذکور، این پرونده به شعبه چهارم دیوان عالی کشور ارسال شد و توسط قضات سپیدموی زیر ذره‌بین قضاوت قرار گرفت، اما آنها نیز با مطالعه دقیق محتویات پرونده به استدلال‌های موشکافانه شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی مهر تایید زدند و بدین ترتیب متهم در یک قدمی چوبه دار قرار گرفت.

منبع: روزنامه خراسان

tags # اخبار حوادث سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • تجهیز بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان هشترود به دستگا‌های جدید
  • نقش‌آفرینی ورزشکاران بسیجی گوشه‌ای از افتخارات بسیج است
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • ماجرای عجیب قتل حسین به دست «ع» گدا
  • معرفی شهید سرسنگی به عنوان شهید شاخص استان یزد
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • روایتی کوتاه از حماسه فتح هرمز و اخراج پرتغالی‌ها از خلیج‌فارس
  • حماسه‌سازی رزمندگان باعث ناکامی دشمن در جنگ تحمیلی شد